Over 26 år som kokk

08
sep
2014

I et av de mest stressende yrker du kan ha er det nesten en bragd i seg seg å ha jobbet over 26 år, ikke minst på det samme kjøkken. Det kan bare bety en ting, at May-Lis Aske Hauge stortrives med å lage mat, iallefall hos XO Mat & Vinhus hvor hun har vært med helt fra starten januar 1989.

Innehaver Jarle Unhjem har helt siden han startet restauranten vært tro mot sitt konsept, nemlig å være den i Stavanger sentrum som skal servere ekte norske tradisjonsrike matretter. Og det har i over 26 år vært oppskriften til suksess for den lille intime restauranten på Skagen 10.
– Vi har helt siden oppstarten drevet sunt og fornuftig i en tøff bransje sier Unhjem. Vi har unngått mange av fellene som en lett kan gå i for de som driver i denne bransjen. Vi har overlevt på det norske og det vil vi fortsette med i årene som kommer også. Hos oss har vi flere stamgjester som har besøkt oss gjennom generasjoner sier han.

Unhjem utelater ikke å takke sine ansatte for bragden og legge mye av æren for suksessen over på de.
– Det er et tøft yrke og selvsagt opplever vi som mange andre at folk kommer og går, men vi har vært heldige med flere av våre medarbeidere. Spesielt stolte er vi av May-Lis som har vært stor ressurs og inspirasjonskilde for meg og andre ansatte. Det betyr mye for meg, men også for våre kunder å ha May-Lis med oss på laget etter så mange år. Det gjør at maten holder samme høye standard hver gang du som kunde kommer og spiser hos oss.

XO må sies å ikke bare være kjent for sin restaurant, men er også et velkjent sted for de som ønsker å kose seg på byn utover de sene nattetimer. Som eneste utested i Stavanger har XO nå live musikk 5 dager i uken med kjente og kjære artiser fra flere steder i Norge.

– Live musikk har vært noe XO har vært kjent for i lengre tid og vi booker artistene lang tid i forveien. Flere av de som spiller har vært med helt siden vi startet med dette og skryter voldsomt av plassen og gjestene. At noen kommer og spiller og lager liv i lokalet er kjekt ikke bare for gjestene, men også for vi som jobber her. Det er ikke det samme med en CD-spiller som ruller og går.
– Live musikk har vi hatt i lengre tid med 3 spilledager i uken, men i 2013 jekket vi det opp et par hakk og tilbyr nå artister fra tirsdag til lørdag. Vi ønsker å være en folkelig plass hvor det er god stemning, høyt under taket og en varm og god atmosfære. Det er nok totalpakken som gjør at gjester kommer igjen og igjen og at de som jobber hos oss holder ut så lenge som de gjør, sier Unhjem.

 Mayliss-post